Σχέδια για Κλασικές Κουζίνες

Ντουλάπια με πλαίσια

Τα ντουλάπια με πλαίσια είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό μιας κλασικής κουζίνας. Τα πλαίσια των ντουλαπιών μπορεί να είναι ξύλινα με γλυπτά ή χαραγμένα σχέδια, προσδίδοντας μια αίσθηση παραδοσιακού στυλ.

Ανάγλυφες λεπτομέρειες

Προσθέστε ανάγλυφες λεπτομέρειες στα ντουλάπια και στους πάγκους κουζίνας για να προσδώσετε περισσότερη αισθητική. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι σε μορφή γλυπτών μοτίβων, κολόνες ή διακοσμητικών στοιχείων.

Πέτρινος ή ξύλινος πάγκος

Ένας πάγκος από φυσική πέτρα ή ξύλο μπορεί να προσθέσει αίγλη και αυθεντικότητα στην κλασική κουζίνα σας. Επιλέξτε έναν πάγκο που ταιριάζει με το χρωματικό σχήμα και το στυλ της κουζίνας σας.

Κλασικά χρώματα

Οι κλασικές κουζίνες συνήθως χρησιμοποιούν απαλά και φυσικά χρώματα. Επιλέξτε αποχρώσεις όπως το λευκό, το κρεμ, το γκρι ή ακόμη και παστέλ για τα ντουλάπια, τους πάγκους και τις τοιχογραφίες.

Κλασικά φωτιστικά

Επιλέξτε κλασικά φωτιστικά για να ολοκληρώσετε το στυλ της κλασικής κουζίνας σας. Φωτιστικά με γοτθικά, αντίκες ή κλασικά σχέδια θα προσθέσουν ακόμη περισσότερη αίγλη και χαρακτήρα.

Κλασική κουζίνα σε λευκό χρώμα μετά επάνω ράφια ανοιχτά

Κλασικές Κουζίνες επιλογή ντουλαπιών

Ξύλινα ντουλάπια

Οι ντουλάπες από φυσικό ξύλο είναι η ιδανική επιλογή για μια κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε ξύλινες ντουλάπες με υπέροχα γλυπτά σχέδια, λεπτομερή διακοσμητικά και επεξεργασία που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του ξύλου, όπως η καρυδιά, η βελανιδιά ή το κερασιά.

.

Ντουλάπια εξοχικού στιλ

Τα ντουλάπια εξοχικού στιλ προσδίδουν μια ρουστίκ αίσθηση στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια με ανάγλυφα σχέδια, παράθυρα με γυάλινα προσκέφαλα και μια παλαιωμένη, αντίκες όψη. Τα χρώματα όπως το κρεμ, το αντικέ λευκό ή ακόμα και το βαθύ μπλε μπορούν να προσθέσουν μια επιπλέον αίσθηση αυθεντικότητας.

.

Ντουλάπια με κρύσταλλα και γυαλιά

Τα ντουλάπια με ενσωματωμένα κρύσταλλα και γυαλιά προσδίδουν μια αίσθηση ευκολίας και ευκρίνειας στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια με διαφανή ή ανάγλυφα γυαλιά, τα οποία επιτρέπουν να αποτυπώνονται τα εσωτερικά αντικείμενα, όπως πορσελάνινα σερβίτσια ή γυαλιά κρασιού.

Αντίκες και γρίλιες

Ένα άλλο στιλ που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κλασικής κουζίνας είναι τα ντουλάπια με αντίκες και γρίλιες. Αυτά τα ντουλάπια διαθέτουν ενσωματωμένες γρίλιες στις πόρτες τους, προσθέτοντας ένα παραδοσιακό και κλασικό στοιχείο στην κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια με εντυπωσιακές γρίλιες που ακολουθούν γεωμετρικά μοτίβα ή κλασικά σχέδια

Χρώματα κλασικής κουζίνας

Λευκό: Το λευκό χρώμα είναι απόλυτα κλασικό και δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαρότητας στην κουζίνα. Επιλέγοντας ντουλάπια και επιφάνειες σε λευκό χρώμα, δημιουργείτε ένα φωτεινό, καθαρό και κομψό περιβάλλον. Το λευκό χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα υλικά, όπως ξύλο, γυαλί ή μεταλλικές λεπτομέρειες, για να προσθέσετε ακόμη περισσότερη πολυτέλεια και αντίθεση.

Ανεμόχλωρο, κρεμ και ελαφρύ γκρι: Αυτά τα χρώματα προσφέρουν μια ζεστή και κομψή ατμόσφαιρα στην κλασική κουζίνα. Το ανεμόχλωρο χρώμα μπορεί να δώσει έναν αέρα αντικειμένων και παραδοσιακού χαρακτήρα, ενώ το κρεμ και το ελαφρύ γκρι προσθέτουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ομορφιάς. Μπορείτε να επιλέξετε αυτά τα χρώματα για τα ντουλάπια, τις επιφάνειες ή ακόμη και για τα τοιχώματα, για να δημιουργήσετε ένα χώρο με ζεστασιά και αρμονία.

Φυσικά ξύλινα χρώματα: Το φυσικό ξύλο είναι ιδανικό για μια κλασική κουζίνα, καθώς προσθέτει έναν ζεστό και φυσικό χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια και επιφάνειες από ξύλο καρυδιάς, βελανιδιάς ή κερασιάς, που προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας στην κουζίνα σας. Τα ξύλινα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με άλλα χρώματα, όπως το λευκό ή το κρεμ, για να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη και κομψή εμφάνιση.

Αντικέ χρώματα: Τα αντικέ χρώματα, όπως το παστέλ, το ανοιχτό γαλάζιο ή το ανοιχτό πράσινο, προσδίδουν μια ρομαντική και αναπαυτική ατμόσφαιρα. Αυτά τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα ντουλάπια ή ακόμη και για τους τοίχους, δημιουργώντας έναν χώρο με παλαιά γοητεία και αρμονία.

Γυάλινες πλάτες αντί πλακάκια

Όταν πρόκειται για επιλογή γυάλινων πλατών αντί για πλακάκια σε κλασική κουζίνα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική αίσθηση και να προσθέσετε λάμψη και φωτεινότητα στον χώρο.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για την επιλογή γυάλινων πλατών σε κλασική κουζίνα:

Γυάλινα πλακίδια με υαλότουβλα: Τα υαλότουβλα προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα υφή και χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Μπορείτε να επιλέξετε υαλότουβλα με διάφορα μοτίβα και αποχρώσεις για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Γυάλινα πλακίδια με ανάγλυφη υφή: Ορισμένα γυάλινα πλακίδια έχουν ανάγλυφες υφές, όπως πέτρα, μωσαϊκό ή ακόμη και λουλούδια. Αυτό προσθέτει μια μοναδική διάσταση και ομορφιά στην κουζίνα σας.

Χειροποίητα γυάλινα πλακίδια: Ένας εναλλακτικός τρόπος για να προσθέσετε ένα μοναδικό στυλ στην κουζίνα σας είναι να επιλέξετε χειροποίητα γυάλινα πλακίδια. Αυτά τα πλακίδια δημιουργούνται με μεγάλο ζήλο και έμφαση στη λεπτομέρεια, προσθέτοντας ένα μοναδικό και προσωπικό στοιχείο στην κουζίνα σας.

Γυάλινα πλακίδια με μεταλλικές λεπτομέρειες: Ένας άλλος ενδιαφέρων τρόπος για να δώσετε ένα κλασικό αίσθημα στην κουζίνα σας είναι να επιλέξετε γυάλινα πλακίδια με μεταλλικές λεπτομέρειες, όπως χρυσό, ασημί ή μπρονζέ. Αυτό προσθέτει λάμψη και φινέτσα στον χώρο.

Γυάλινη πλάτη με απλό γυαλί: Μια απλή, αλλά κομψή επιλογή είναι η χρήση γυάλινων πλατών με απλό γυαλί. Αυτό προσθέτει μια διάφανη και λαμπερή επιφάνεια που αντικατοπτρίζει το φως και δημιουργεί μια αίσθηση ευρύχωρου χώρου.

Γυάλινη πλάτη με επεξεργασμένο γυαλί: Μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε την γυάλινη πλάτη με επεξεργασμένο γυαλί, όπως χαρακτηριστικά ανάγλυφα μοτίβα ή χαρακτηριστικές γραμμές. Αυτό προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και λεπτομέρειας στον χώρο.

Γυάλινη πλάτη με χρωματιστό γυαλί: Μια πιο ζωντανή επιλογή είναι η χρήση γυάλινων πλατών με χρωματιστό γυαλί. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα που ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση της κουζίνας σας ή να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης με ένα έντονο χρώμα.

Γυάλινη πλάτη με διακοσμητικά μοτίβα: Μια εναλλακτική επιλογή είναι η χρήση γυάλινων πλατών με διακοσμητικά μοτίβα. Μπορείτε να επιλέξετε μοτίβα όπως γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια, φυτικά μοτίβα ή ακόμα και κλασικά μοτίβα. Αυτό προσδίδει μια μοναδική και εκλεπτυσμένη αισθητική στην κουζίνα σας.

Συνδυασμός γυαλιού με άλλα υλικά: Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το γυαλί με άλλα υλικά, όπως ξύλο ή μέταλλο, για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον συνδυασμό υλικών στον χώρο.

Φωτισμός

Κρεμαστά φωτιστικά: Κρεμαστά φωτιστικά δημιουργούν και προσθέτουν κομψότητα στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε κρεμαστά φωτιστικά με γυαλί, κρύσταλλα ή μεταλλικές λεπτομέρειες που δημιουργούν ανάλαφρη και λαμπερή ατμόσφαιρα.

Κλασικά φωτιστικά με φάσμα: Φωτιστικά με φάσμα αναδεικνύουν την παραδοσιακή αισθητική μιας κλασικής κουζίνας. Μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά με κερίδες, λεπτομέρειες από μπρούντζο ή σφυρήλατο σίδηρο και γεωμετρικά σχήματα που προσθέτουν παραδοσιακό χαρακτήρα στον χώρο.

Εντοιχισμένα spotlights: Εντοιχισμένα spotlights είναι μια διακριτική και λειτουργική επιλογή για κλασικές κουζίνες. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην οροφή ή κάτω από τα ντουλάπια για να δημιουργήσετε ομοιόμορφο και φωτεινό φωτισμό σε όλο τον χώρο.

Αντικέ φωτιστικά: Αντικέ φωτιστικά προσθέτουν έναν αέρα παλαιού κόσμου και κομψότητα στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά με μπρούντζινες ή αντικέ λεπτομέρειες, γυαλί με υφή ή χρώματα που αντανακλούν το φως με ρομαντικό τρόπο.

Πάσο/νησίδα 

Ξύλινο πάσο: Τα ξύλινο πάσο προσδίδουν ζεστασιά και φυσικότητα στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε πάσο με λεπτομέρειες από ξύλο, όπως κερασιά, ξυλεία καρυδιάς ή φλαμουριά, που προσθέτουν χαρακτήρα και αίσθηση πολυτέλειας.

Κρυστάλλινo πάσο: Τo κρυστάλλινo πάσο προσφέρει μια αίσθηση ανοιχτότητας και λάμψης στην κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε πάσο με κρυστάλλινες πόρτες ή γυαλιστερές επιφάνειες που αντανακλούν το φως και δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Μεταλλικό πάσο: Το μεταλλικό πάσο προσθέτουν μια δόση πολυτέλειας και κομψότητας στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε πάσο με μεταλλικές λεπτομέρειες, όπως μπρούντζο ή αντικέ ασημί, που προσθέτουν φινέτσα και λάμψη στον χώρο.

Πάσο με γυαλιστερές επιφάνειες: Τα πάσο με γυαλιστερές επιφάνειες προσφέρουν μια σύγχρονη αίσθηση στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε πάσο με λακαρισμένες επιφάνειες ή πάσο μεγάλης λάμψης που προσδίδουν ανανεωμένη εμφάνιση και αίσθηση πολυτέλειας.

Πάσο με λεπτομέρειες λουλουδιών: Μια κλασική κουζίνα μπορεί να ενισχυθεί με πάσο που έχει λεπτομέρειες λουλουδιών. Αυτές οι λεπτομέρειες δημιουργούν μια αίσθηση ρομαντισμού και κομψότητας.

Πάσο με γρανιτένιες επιφάνειες: Οι γρανιτένιες επιφάνειες προσδίδουν έναν αέρα πολυτέλειας και ανθεκτικότητας στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε πάσο με γρανιτένιες επιφάνειες σε αποχρώσεις του γκρι, μαύρου ή καφέ, που προσδίδουν έναν εντυπωσιακό χαρακτήρα.

Πάσο με σκαλιστά μοτίβα: Ένα πάσο με σκαλιστά μοτίβα προσθέτει κομψότητα και προσωπικότητα στην κλασική κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε πάσο με σκαλισμένες λεπτομέρειες σε ξύλινη ή μεταλλική επιφάνεια, που προσδίδουν έναν μοναδικό χαρακτήρα.

Πάσο με ρετρό στοιχεία: Αναζητήστε πάσο που έχει ρετρό στοιχεία, όπως ανάγλυφες λεπτομέρειες, παλιές χειροποίητες λαβές και αυθεντικά υλικά. Αυτό θα δώσει μια αίσθηση ζεστασιάς και νοσταλγίας στην κλασική κουζίνα.

Κολονάκια και λεπτομέρειες: Προσθέστε κολονάκια στις γωνίες της νησίδας σας για μια ακόμα πιο κλασική αίσθηση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λεπτομέρειες όπως μοτίβα, σκαλοπάτια και γλυπτά για να δώσετε ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στη νησίδα σας.

Ενσωματωμένες αποθηκευτικές λύσεις: Μια κλασική νησίδα μπορεί να περιλαμβάνει ενσωματωμένες αποθηκευτικές λύσεις, όπως ντουλάπια, συρτάρια και ανοιχτά ράφια. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύετε και να οργανώνετε τα σκεύη και τα αξεσουάρ σας με άνεση.

Βρύσες

Βρύσες με γλυπτά στοιχεία: Επιλέξτε βρύσες που διαθέτουν γλυπτά στοιχεία, όπως λουλούδια, φύλλα, ή ακόμα και αναπαραστάσεις αρχαίων γλυπτών. Αυτές οι λεπτομέρειες προσδίδουν μια αίσθηση μοναδικότητας και κλασικότητας στον χώρο σας.

Βρύσες με κεραμικά χειριστήρια και μεταλλικές λεπτομέρειες: Οι βρύσες που συνδυάζουν κεραμικά χειριστήρια με μεταλλικές λεπτομέρειες, όπως μπρονζέ ή επίχρυσες λεπτομέρειες, προσδίδουν μια κλασική αίσθηση με μια δόση λάμψης και φινέτσας.

Βρύσες με λεπτομέρειες εγχάρακτου μοτίβου: Επιλέξτε βρύσες με λεπτομέρειες εγχάρακτου μοτίβου, όπως αραχνένιες γραμμές, γεωμετρικά μοτίβα ή ακόμα και μικρές σκηνές από τη φύση. Αυτές οι βρύσες προσθέτουν μια αίσθηση χειροποίητου και καλλιτεχνικού στοιχείου στην κλασική κουζίνα σας.

Βρύσες με καμπύλες γραμμές: Οι βρύσες με καμπύλες γραμμές προσδίδουν μια αίσθηση μαλακότητας και ρομαντισμού. Μπορείτε να επιλέξετε μια βρύση με καμπυλωτό λαιμό και λεπτομέρειες που θα αναδείξουν τον κλασικό χαρακτήρα της κουζίνας σας.

Βρύσες με στυλ νεοκλασικής αρχιτεκτονικής: Αναζητήστε βρύσες που είναι εμπνευσμένες από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική, με λεπτομέρειες όπως κορίνθιες κολόνες, γεωμετρικά μοτίβα και γλυπτά στοιχεία. Αυτές οι βρύσες θα προσδώσουν έναν εντυπωσιακό και κομψό χαρακτήρα στην κλασική κουζίνα σας.

Απορροφητήρες κλασικής κουζίνας 

  • Απορροφητήρες επιτοίχιου τύπου

  • Απορροφητήρες νησίδας

  • Απορροφητήρες εντοιχισμένου τύπου

  • Τεχνολογικές καινοτομίες

Οι απορροφητήρες που τοποθετούνται στον τοίχο πίσω από την εστία είναι μια δημοφιλής επιλογή για κλασικές κουζίνες. Μπορείτε να επιλέξετε έναν απορροφητήρα με μία όμορφη κεραμική ή μεταλλική επένδυση που θα ταιριάζει με το ύφος της κουζίνας σας.

Επιλογές τιμών κλασικής κουζίνας

Οικονομική κατηγορία

Σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να βρείτε κλασικές κουζίνες με χαμηλότερη τιμή. Οι τιμές μπορεί να ξεκινούν από περίπου 1.500 ευρώ και να φτάνουν έως 3.000 ευρώ για μια πλήρη κουζίνα με βασικά υλικά και απλό σχεδιασμό.

Μεσαία κατηγορία

Στη μεσαία κατηγορία, οι τιμές κυμαίνονται συνήθως από 3.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα των υλικών, το μέγεθος και τον σχεδιασμό της κουζίνας. Μπορείτε να βρείτε πιο εξειδικευμένα στοιχεία, πιο ανθεκτικά υλικά και πιο προηγμένες λειτουργίες σε αυτήν την κατηγορία.

Υψηλή κατηγορία

Στην υψηλή κατηγορία, οι τιμές για κλασικές κουζίνες μπορεί να ξεκινούν από περίπου 7.000 ευρώ και να φτάνουν έως και πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σε αυτήν την κατηγορία, θα βρείτε πολυτελείς υλικά, προηγμένες τεχνολογίες και εξατομίκευση σε σχεδιασμό και λειτουργίες.

Επιπλο [ρυθμος]

Προσιτές τιμές, στυλ & ποιότητα

Κλείσε Ραντεβού για την δικιά σας ντουλάπα

>