Η τελευταία τάση στις μοντέρνες κουζίνες εστιάζεται σε μια συνδυαστική προσέγγιση του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, τεχνολογικές καινοτομίες και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης.

Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί κουζίνες που είναι όμορφες, πρακτικές και προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειας. 

Μοντέρνα κουζίνα σε γκρι μαύρο χρώμα με κλειστά και ανοιχτά ράφια με εξελιγμένους μηχανισμούς ανοίγματος ραφιού

Μοντέρνα κουζίνα σε γκρι μαύρο χρώμα με κλειστά και ανοιχτά ράφια με εξελιγμένους μηχανισμούς ανοίγματος ραφιού

Έξυπνες λειτουργίες και τεχνολογία: 

Ενσωματώστε έξυπνες λειτουργίες και τεχνολογία στην κουζίνα σας, όπως αισθητήρες αφής, αυτόματα συστήματα ανοίγματος ντουλαπιών, έξυπνες συσκευές και ενσωματωμένους φορτιστές για κινητά τηλέφωνα.

Απλές γραμμές και λιτότητα:

Ο μοντέρνος σχεδιασμός τονίζει τις απλές γραμμές και τη λιτότητα. 

Επιλέξτε λείες επιφάνειες χωρίς περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία, προσδίδοντας έτσι μίνιμαλ αισθητική και κομψότητα.

Σχέδια για Μοντέρνες Κουζίνες

Ανοιχτά εναέρια ράφια

Αν θέλετε να προσθέσετε μια δόση μοντέρνου στυλ και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτά εναέρια ράφια αντί για παραδοσιακά ντουλάπια. 

Μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά φυτά, βιβλία ή διακοσμητικά αντικείμενα για ένα ενδιαφέρον και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Μοντέρνες Κουζίνες με νησίδα

Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει μια νησίδα μαγειρέματος στο κέντρο της κουζίνας.

Η νησίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των φαγητών, το μαγείρεμα ή ακόμη και ως τραπέζι για φαγητό. 

Αυτό το σχέδιο παρέχει μια κεντρική, κομψή περιοχή για την πρακτικότητα και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Κουζίνα με γραμμική διάταξη

Σε αυτό το σχέδιο, οι κουζινικές μονάδες τοποθετούνται σε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος του τοίχου.

Είναι ιδανικό για μικρούς χώρους και προσφέρει μια λειτουργική και οργανωμένη διάταξη.

Κουζίνα με L-σχήμα

Σε αυτό το σχέδιο, οι κουζινικές μονάδες τοποθετούνται σε δύο γωνίες που σχηματίζουν ένα γράμμα "L".

Αυτό το σχέδιο είναι πολύ λειτουργικό και επιτρέπει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις περιοχές της κουζίνας.

Κουζίνα με U-σχήμα

Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει κουζινικές μονάδες σε τρεις πλευρές, σχηματίζοντας ένα γράμμα "U". 

Παρέχει αρκετό χώρο εργασίας και αποθήκευσης, και είναι ιδανικό για μεγαλύτερους χώρους.

Κουζίνα με παράθυρο πάνω από τον νεροχύτη

Αυτό το σχέδιο εστιάζει στη φυσική φωτεινότητα και στη θέα.

Με το παράθυρο πάνω από τον νεροχύτη, μπορείτε να απολαύσετε την προσθήκη φυσικού φωτός και να απολαύσετε τη θέα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μοντέρνες Κουζίνες με πάσο + τραπέζι 

Νησίδα με ενσωματωμένη τραπεζαρία

Μπορείτε να έχετε ένα μεγάλη νησίδα στη μέση της κουζίνας σας, με ενσωματωμένη επιφάνεια εργασίας και τραπεζαρία.

Αυτή η νησίδα μπορεί να λειτουργήσει ως τραπεζαρία για γεύματα και συγκεντρώσεις, ενώ παράλληλα παρέχει επιπλέον χώρο εργασίας για την προετοιμασία των φαγητών.

Προεξοχή με αναδιπλούμενο τραπέζι

Μια άλλη επιλογή είναι να έχετε μια προεξοχή στο τοίχο με ένα αναδιπλούμενο τραπέζι.

Αυτό το τραπέζι μπορεί να ανοίξει όταν χρειάζεστε επιπλέον χώρο για φαγητό και να αναδιπλωθεί όταν δεν χρησιμοποιείται, εξοικονομώντας χώρο στην κουζίνα.

.

Ενσωματωμένη τραπεζαρία με νησίδα

Εάν έχετε μια μεγάλη νησίδα στην κουζίνα σας, μπορείτε να ενσωματώσετε την τραπεζαρία απευθείας σε αυτό

Αυτό μπορεί να γίνει με μια επιφάνεια νησίδας που επεκτείνεται σε μία πλευρά για να χωρέσει καρέκλες ή πάγκους καθίσματος, προσφέροντας άνετο χώρο για φαγητό.

Χρώματα κουζίνας

Λευκό: Ο λευκός είναι ένας κλασικός και διαχρονικός χρωματικός τόνος που δημιουργεί μια φωτεινή και καθαρή αισθητική.

Οι λευκές κουζίνες δίνουν μια αίσθηση ευρυχωρίας και ανοιχτότητας. 

Μπορείτε να συνδυάσετε το λευκό με ξύλινες λεπτομέρειες ή αντίθετα με μοντέρνα μεταλλικά ή γυαλιστερά φινιρίσματα

Γκρι: Ο γκρι χρωματικός τόνος είναι πιο σύγχρονος και διακριτικός από το λευκό, αλλά εξίσου ευέλικτος.

Μπορείτε να επιλέξετε από ανοιχτά γκρι μέχρι σκούρο ανθρακί για μια πιο δραματική αισθητική.

Οι συνδυασμοί γκρι με άλλα χρώματα, όπως το λευκό ή το μαύρο, δημιουργούν εντυπωσιακές αντιθέσεις.

Φυσικοί τόνοι ξύλου: Οι ζεστοί και φυσικοί τόνοι του ξύλου δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στις κουζίνες. 

Μπορείτε να επιλέξετε από ανοιχτά ξύλινα φινιρίσματα μέχρι πιο σκούρα και πλούσια ξύλινα χρώματα.

Ο συνδυασμός του ξύλου με άλλα χρώματα, όπως το λευκό ή το μαύρο, δημιουργεί έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμό.

Μαύρο: Η μαύρη κουζίνα δημιουργεί μια μοντέρνα και πολυτελή αισθητική.

Είναι ένα χρώμα μεγάλης αντίθεσης που μπορεί να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Μπορείτε να συνδυάσετε το μαύρο με λευκές λεπτομέρειες ή με μεταλλικά φινιρίσματα για να δημιουργήσετε έναν σύγχρονο και κομψό χώρο.

Συνδυασμός χρωμάτων: Πειραματιστείτε με τον συνδυασμό χρωμάτων για να δημιουργήσετε μια μοναδική αισθητική. Επιλέξτε συνδυασμούς μεταξύ λευκού, γκρι, μαύρου και φυσικών ξύλινων τόνων για έναν σύγχρονο και εκλεπτυσμένο χώρο.

Πλακάκια κουζίνας

Πλακάκια μαρμάρου: Τα πλακάκια μαρμάρου προσδίδουν πολυτέλεια και κομψότητα στις μοντέρνες κουζίνες. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα και μοτίβα, προσφέροντας μια κλασική και διαχρονική αίσθηση.

Πλακάκια πορσελάνης: Τα πλακάκια πορσελάνης είναι γνωστά για την αντοχή τους και την ευκολία στη συντήρηση. Είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, από μία μίνιμαλ αισθητική έως πιο παραδοσιακά μοτίβα.

Πλακάκια μωσαϊκού: Τα πλακάκια μωσαϊκού προσφέρουν μια μοναδική και καλλιτεχνική πινελιά στην κουζίνα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημιουργία εντυπωσιακών πατρόν ή για να τονίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως η πλάτη του τοίχου (backsplash).

Πλακάκια υποκαπνισμένου τσιμέντου: Τα πλακάκια υποκαπνισμένου τσιμέντου προσδίδουν μια ρουστίκ αίσθηση και εκπέμπουν μια εντυπωσιακή βιομηχανική αισθητική

Είναι ιδανικά για μοντέρνες κουζίνες με έμφαση στον ρουστίκ χαρακτήρα.

Υποκατάστατο ξύλου: Αν θέλετε να προσθέσετε ζεστασιά και φυσικό χαρακτήρα, μπορείτε να επιλέξετε πλακίδια που μιμούνται την όψη του ξύλου.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε διάφορα χρώματα και υφές που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον στην κουζίνα σας.

Υποκατάστατο πέτρας: Τα πλακίδια που μιμούνται την όψη της φυσικής πέτρας είναι μια επιλογή που μπορεί να προσθέσει ρουστίκ χαρακτήρα και φυσική ομορφιά στις μοντέρνες κουζίνες. 

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πλακίδια μεγάλου μεγέθους ή μικρότερα μωσαϊκά, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και τον στυλ της κουζίνας σας.

Ντουλάπια κουζίνας

Ντουλάπια με επίπεδη επιφάνεια (flat panel): Τα ντουλάπια με επίπεδη επιφάνεια είναι κλασικά και διαχρονικά. Έχουν μια απλή και λιτή εμφάνιση που ταιριάζει σε πολλά στυλ διακόσμησης. Η επίπεδη επιφάνεια τους δημιουργεί μια ομαλή και άπλετη επιφάνεια, προσφέροντας μια αίσθηση καθαρότητας και απλότητας στην κουζίνα.

Ντουλάπια με επίπεδη επιφάνεια και στρογγυλεμένες άκρες (shaker style): Τα ντουλάπια shaker είναι εμπνευσμένα από το παραδοσιακό αμερικανικό design. Διαθέτουν επίπεδη επιφάνεια με στρογγυλεμένες άκρες, προσθέτοντας μια μικρή πινελιά λεπτομέρειας. Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση προσδίδει μια ελαφρώς πιο παραδοσιακή αίσθηση, διατηρώντας ταυτόχρονα την απλότητα και την κομψότητα.

Ντουλάπια με χαμηλό πλαίσιο (slab doors): Τα ντουλάπια με χαμηλό πλαίσιο έχουν μια λεία επιφάνεια χωρίς διακοσμητικά πλαίσια. Αυτό τους δίνει έναν μοντέρνο και καθαρό σχεδιασμό που ταιριάζει σε σύγχρονες μοντέρνες κουζίνες. Τα ντουλάπια αυτά προσφέρουν μια ομαλή και μονοκομματική επιφάνεια, δίνοντας έμφαση στην απλότητα και τη συμμετρία.

Γυάλινα ντουλάπια: Τα ντουλάπια με γυάλινες επιφάνειες προσθέτουν λάμψη και διαφάνεια στις μοντέρνες κουζίνες. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διάφανου γυαλιού ή γυαλιού με μοτίβα, ανάλογα με την επιθυμητή αισθητική. Τα ντουλάπια αυτά παρέχουν μια ελαφριά και διαφανή εμφάνιση, δίνοντας τη δυνατότητα να επιδειχθούν αντικείμενα ή γυαλιά κουζίνας στο εσωτερικό τους.

Φωτισμός κουζίνας

Επιτραπέζια φωτιστικά

Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό πάνω από μια νησίδα μοντέρνας κουζίνας μπορεί να δώσει στον χώρο μια κεντρική πηγή φωτός και να διακοσμήσει τον χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μονό φωτιστικό ή μια σειρά από φωτιστικά ανάλογα με το μέγεθος του νησιού και το στυλ της κουζίνας.

Κρεμαστά φωτιστικά: Τα κρεμαστά φωτιστικά είναι ιδανικά για τοποθέτηση πάνω από το τραπέζι του φαγητού ή το πάγκο εργασίας. Μπορείτε να επιλέξετε μονόφωτα ή πολύφωτα κρεμαστά φωτιστικά, ανάλογα με την ένταση του φωτισμού που επιθυμείτε και το στυλ της κουζίνας.

Ενσωματωμένα φωτιστικά: Τα ενσωματωμένα φωτιστικά είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν ομοιόμορφο φωτισμό σε όλη την επιφάνεια της κουζίνας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε κάτω από τα ντουλάπια, πάνω από το νησίδα, στην οροφή ή σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου που θέλετε να επικεντρώσετε το φως.

Κάτω από τα ντουλάπια φωτισμός: Μια επιλογή που προσθέτει λειτουργικότητα και αισθητική είναι ο φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια. Μπορείτε να τοποθετήσετε λωρίδες LED φωτισμού που θα προσφέρουν απαλό φωτισμό στον πάγκο εργασίας και θα προσθέσουν μια διακοσμητική πινελιά στην κουζίνα σας.

Κρυφός φωτισμός: Ένας διακριτικός τρόπος για να προσθέσετε φωτισμό στην κουζίνα είναι με τον κρυφό φωτισμό. Μπορείτε να τοποθετήσετε LED φωτισμό σε εσωτερικά ράφια, πίσω από τα ντουλάπια ή σε οποιοδήποτε σημείο που θέλετε να δημιουργήσετε μια ατμοσφαιρική αίσθηση. 

Κουζίνες για μικρούς χώρους

Επιλέξτε λεπτές γραμμές: Μια μοντέρνα κουζίνα με λεπτές γραμμές και απλές μορφές μπορεί να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε έναν μικρό χώρο. Αποφύγετε υπερβολικά μεγάλα και μαζικά κουζινικά έπιπλα και επιλέξτε λεπτομέρειες που προσδίδουν μια μοντέρνα αίσθηση.

Εκμεταλλευτείτε τον κάθε χώρο: Εκμεταλλευτείτε κάθε διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα σας για να μεγιστοποιήσετε την αποθήκευση και τη λειτουργικότητα. Επιλέξτε ντουλάπια με πολλά επίπεδα αποθήκευσης, εξαρτήματα για την αξιοποίηση του χώρου στο εσωτερικό των ντουλαπιών και κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους για να κρατήσετε την επιφάνεια της κουζίνας ανοιχτή και καθαρή.

Ελαφριά χρώματα: Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για τα ντουλάπια και τις επιφάνειες της κουζίνας σας, όπως λευκό, γκρι ή ανοιχτό μπεζ. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν μια ευάερη και ελαφριά αίσθηση στον χώρο και αντανακλούν το φως, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Ενσωματωμένες συσκευές: Μια άλλη τάση στις μοντέρνες κουζίνες είναι οι ενσωματωμένες συσκευές. Επιλέξτε ψηφιακές συσκευές που είναι ενσωματωμένες στα ντουλάπια και τις επιφάνειες της κουζίνας σας για να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές και κομψό σχέδιο.

Κουζίνες με προσαρμοσμένα μεγέθη: Ο Epiplorytmos προσφέρει κουζίνες με προσαρμοσμένα μεγέθη για μικρούς χώρους. Αυτές οι κουζίνες συνήθως έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη μεγιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου και την αξιοποίηση της διαθέσιμης επιφάνειας.

Νησίδες κουζίνας: Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, μια νησίδα κουζίνας μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους. Μπορεί να λειτουργήσει ως πάγκος εργασίας, τραπέζι φαγητού και αποθηκευτικός χώρος, ενώ παράλληλα παρέχει μια κεντρική περιοχή για την προετοιμασία φαγητού.

Επίπεδα αποθήκευσης: Επιλέξτε μοντέρνες κουζίνες με πολλά επίπεδα αποθήκευσης, όπως προσαρμοσμένα ράφια, συρτάρια και ανοιχτά ράφια. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε κάθε διαθέσιμο χώρο για την αποθήκευση σκευών, σκευασμάτων και άλλων αντικειμένων κουζίνας.

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης: Επιλέξτε κουζίνες με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως μηχανισμούς εξόδου, αναδιπλούμενα ράφια και αποθηκευτικούς χώρους που είναι κρυμμένοι πίσω από πόρτες ή πάνελ.

Κουζίνες με ιταλικό design

  • Επιλογή υλικών

  • Κομψές γραμμές και λεπτομέρειες

  • Έντονα χρώματα

  • Έξυπνη αποθήκευση

  • Τεχνολογικές καινοτομίες

Οι ιταλικές κουζίνες συχνά προσφέρουν έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για να μεγιστοποιήσουν τον χώρο. Ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης, αναδιπλούμενα ράφια και ντουλάπια μπορούν να δημιουργήσουν μια οργανωμένη και λειτουργική κουζίνα.

Οδηγός Τιμών κουζίνας

Υπάρχουν πολλές επιλογές στις τιμές των κουζινών ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και τις προτιμήσεις σας. Οι τιμές στις μοντέρνες κουζίνες μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τα ακόλουθα στοιχεία:

Υλικά

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κουζινών μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην τιμή τους. Υλικά υψηλής ποιότητας, όπως μάρμαρο, γρανίτης και ξύλο, συνήθως είναι πιο ακριβά από τα πιο κοινά υλικά, όπως μελαμίνη ή λακαρισμένο MDF.

Μέγεθος και πολυπλοκότητα

Η τιμή της κουζίνας επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού. Μια μεγάλη κουζίνα με πολλά ντουλάπια και ειδικές λειτουργίες μπορεί να είναι πιο ακριβή από μια μικρότερη και απλούστερη κουζίνα.

Συσκευές

Εάν επιλέξετε να συμπεριλάβετε ενσωματωμένες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, όπως φούρνους, εστίες, απορροφητήρες και ψυγεία, οι τιμές θα αυξηθούν αναλόγως.

Κατασκευαστής

Ο κατασκευαστής της κουζίνας επίσης επηρεάζει την τιμή. Κατασκευαστές με γνωστό όνομα και υψηλή ποιότητα συνήθως έχουν πιο ακριβές προϊόντα σε σύγκριση με τις μάρκες με χαμηλότερη αναγνωρισιμότητα

Επιπλο [ρυθμος]

Προσιτές τιμές, στυλ & ποιότητα

Κλείσε Ραντεβού για την δικιά σας ντουλάπα

>